Call: +359885056582

E-mail: Lndinev@yahoo.com

Работно време:

Понеделник до Петък 8:00-5:00

Почвообработващи фрези

Почвообработващи фрези

Почвообработващи фрези ТЕО са най-доброто за Вашия трактор. Почвообработващите фрези са селскостопански инструменти, предназначени за обработка и подготовка на почвата за засаждане на култури. Те използват ротационно движение на режещи елементи, обикновено представляващи остриета или зъби, за да раздробят, пропъхнат и обработят почвата. Този процес подобрява структурата на почвата, улеснява въздухообмена и водопропускливостта, както и подпомага разпределението на органични материали.

Основни Характеристики на Почвообработващи Фрези:

 1. Режещи Елементи:
 • Почвообработващите фрези разполагат с режещи елементи, които могат да бъдат в различни форми, като остриета, зъби или лопати. Тези елементи се въртят около вертикална или хоризонтална ос, прониквайки в почвата и я обработвайки.
 1. Видове Почвообработващи Фрези:
 • Има различни видове фрези, включително предни фрези, които се закрепват към предната част на трактора, и задни фрези, които се закрепват към задната част. Съществуват също така и самоходни фрези, които са независими машини, и те могат да бъдат напълно автоматизирани.
 1. Широчина на Работа:
 • Почвообработващите фрези са налични в различни широчини на работа, което позволява земеделците да избират подходящия размер в зависимост от мащаба на техните полета и обработката, която искат да извършат.
 1. Регулируеми Параметри:
 • Мнозина от съвременните почвообработващи фрези са оборудвани с регулируеми параметри, като дълбочина на обработка и скорост на въртене на режещите елементи. Това предоставя гъвкавост и контрол върху процеса на обработка.

Приложения на Почвообработващите Фрези:

 1. Подготовка за Сеене:
 • Фрезите са изключително полезни за подготовка на почвата преди засаждане. Те раздробяват големите комини и подготвят почвата за лесно проникване на корените.
 1. Обработка на Нови Парцели:
 • Когато се стартират нови земеделски площи, почвообработващите фрези могат ефективно да разработят почвата, подготвяйки я за засаждане.
 1. Изсаждане на Основни Култури:
 • Тези фрези са често използвани за обработка на почвата преди засаждането на основни култури като царевица, пшеница и соя.
 1. Компостиране на Зелени Маси:
 • Фрезите могат да се използват и за компостиране на зелени маси, като например остатъци от растения или покосена трева.

Заключение:

Почвообработващите ф

рези са важен инструмент в селското стопанство, предоставяйки земеделците средство за подготовка и обработка на почвата с цел постигане на оптимални условия за растеж на растенията. Техните разнообразни приложения ги правят неотменен актив в земеделските практики по света.

Почвообработващи фрези
Почвообработващи фрези