Call: +359885056582

E-mail: Lndinev@yahoo.com

Работно време:

Понеделник до Петък 8:00-5:00

Овощарски трактор ТЕО504G

Овощарски трактор ТЕО 504G

Овощарски трактор ТЕО504G в помощ овощарите. Изключително надежден 50 к.с. с цени започващи от 19 970 лева без ДДС. Това са му характреристиките.

Спецификации

Модел (без ROPS)ТЕО504GТЕО554GТЕО654G
Тип двигател4 цилиндров дизелов двигател с атмосферно пълнене4 цилиндров дизелов двигател с турбокомпресор
Номинален двигател HP (kW)36,8 (50)40,5 (55)47,7 (65)
Обороти на двигателя (rpm)22002300
Съединител на колаДвойно действие
Предавки16F/8R
Диапазон на скоростта (км/ч)0,44-33,48
СпирачкаМокър, диск
Заден ВОМ (rpm)540/1000
Капацитет на повдигане (точка на завъртане) (kN)≥12,7
Хидравличен мултипликатор (комплект)1 или 2
Размери (Д*Ш*В) (mm)3080*1380*1260
Междуосие (mm)1740 г
Пътен просвет (мм)250
Следа на колелата (F/R) (mm)4,8±0,2
Мин. радиус на завиване (m)1000/1000-1200
Гума (F/R)6.00-12/13.2-16
Мин. работна маса (кг)1570 г1600
Овощарски трактор ТЕО504G 50 к.с.

Овощарски трактори ТЕО – Идеалният избор за модерното овощарство

В модерното земеделие, особено в овощарството, е от съществено значение да се разполага с правилните инструменти и машини. Овощарските трактори играят ключова роля в успешното управление на овощни градини, като осигуряват необходимата гъвкавост, маневреност и ефективност. В тази статия ще разгледаме основните характеристики, предимства и приложения на овощарските трактори.

Характеристики на овощарските трактори

Овощарските трактори са специално проектирани, за да отговорят на нуждите на овощарите. Те се отличават с няколко ключови характеристики:

  1. Компактен дизайн: Овощарските трактори са по-малки и по-компактни в сравнение с традиционните земеделски трактори. Техният дизайн им позволява да се движат лесно между тесни редове на овощни дървета, без да ги повреждат.
  2. Висока маневреност: Те имат малък радиус на завиване, което ги прави изключително маневрени и удобни за работа в ограничени пространства. Това е особено важно при обработка на овощни градини с плътно засадени дървета.
  3. Мощност и производителност: Въпреки компактния си размер, овощарските трактори са оборудвани с мощни двигатели, които осигуряват достатъчно сила за изпълнение на различни земеделски задачи, като пръскане, оран, косене и товарене.
  4. Удобство и ергономичност: Кабините на тези трактори са проектирани с оглед на удобството на оператора, предлагайки удобни седалки, лесен достъп до контролите и добра видимост.
  5. Съвместимост с прикачни устройства: Овощарските трактори могат да работят с разнообразие от прикачни устройства, като пръскачки, косачки, ремаркета и плугове, което ги прави изключително многофункционални.

Предимства на овощарските трактори

  1. Повишена ефективност: С помощта на овощарските трактори фермерите могат да извършват повече работа за по-кратко време, като същевременно намаляват физическото натоварване.
  2. По-добра грижа за дърветата: Компактният дизайн и висока маневреност на тези трактори позволяват обработка на почвата и пръскане без риск от повреда на дърветата.
  3. Икономия на ресурси: Овощарските трактори са по-икономични по отношение на разходите за гориво и поддръжка, което е важно за оптимизацията на разходите в земеделието.
  4. Устойчивост и дълготрайност: Тези трактори са изработени от висококачествени материали и компоненти, което гарантира дългия им експлоатационен живот и надеждност.

Приложения на овощарските трактори

  1. Пръскане на дървета: Овощарските трактори се използват за пръскане на дървета с пестициди и други препарати, като осигуряват равномерно покритие и защита на насажденията.
  2. Оран и обработка на почвата: Те са идеални за оран и други почвени обработки, като осигуряват подходяща подготовка на земята за засаждане и поддръжка.
  3. Косене на тревата: С помощта на косачки, прикачени към овощарските трактори, фермерите могат лесно да поддържат тревата между редовете на дърветата.
  4. Товарене и транспортиране: Овощарските трактори са полезни за товарене и транспортиране на плодове, дървесина и други материали в и извън овощната градина.
  5. Снегопочистване: В райони със снежни зими, тези трактори могат да бъдат използвани за почистване на снега от пътищата и алеите в градините.

Заключение

Овощарски трактор ТЕО504G е важен инструмент за модерното овощарство, предоставяйки на фермерите необходимата гъвкавост, ефективност и грижа за насажденията. Със своите компактни размери, висока маневреност и многофункционалност, те са незаменими помощници за всеки, който се занимава с отглеждане на овощни култури. В бъдеще, с продължаващото развитие на технологиите, тези трактори ще стават още по-ефективни и полезни за фермерите.